kolmapäev, 27. märts 2013

Jälle šokolaad


Kellele siis veel torti teha, kui mitte oma vennale tema sünnipäevaks.
Ettevalmistustega alustasin juba mõned päevad varem, kui voolisin valmis koogi kaunistuse. IT mehest vennale tundus väga sobilik torti kaunistama laptopiga poiss.
Mõned nädalad tagasi küsisin vennalt, mis torti ta sünnipäevaks tahaks. Tema soovideks oli šokolaaditort, sidrunikreem ja martsipan. Martsipaniga kaetud torti ma ei tahtnud teha, sest see on liiga magus, nii siis otsustasin martsipani kasutada tordi kaunistuste juures. Suuremalt osalt on poiss küll voolitud vahukommi- ja suhkrumassist, aga pea ja käed said siiski martsipanist tehtud.

Tordi sisuks sai brownie, mille vahele panin toorjuustu-vahukoore-sidruni kreemi ja vaarikad/mustikad. Tordi peal jälle ganache, kuid sel korral vahustatult. Avastasin, et ganache läheb oluliselt paremini vahule, kui ta enne vahustamist mõneks minutiks külmkappi panna.

Paar päeva tagasi ostsin endale Suhkrukunsti poest ka uue tülle. Olemas olevad olid sellised plastmassist ja üsna viletsad. Ei tea, kas asi oli nüüd ganache heas tekstuuris või uues tülles igal juhul tuli ka pritsitehnika sel korral pärs hästi välja. Aga ideaalse tulemuse saamiseks peab muidugi veel kõvasti harjutama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar