teisipäev, 21. november 2017

9. sünnipäeva tort

Iga aastaga läheb tordi teema valimine üha raskemaks ja raskemaks. Küsisin sel korral ka pojalt, millist torti ta sel aastal tahaks. Selle peale võttis ta minu blogi lahti, lappas seda edasi ja tagasi ning teatas lõpuks, et ta tahab ponitorti.... Peale mõningast arutelu jõudsime siiski kokkuleppele, et poni tordid jäävad tüdrukutele ja poiss läks tagasi blogi lappama. Tagasi tuli ta sooviga saada torti, mille peal on selline poiss nagu oli aastaid tagasi mu venna sünnipäevatordil. No mis siis ikka, poiss, siis poiss. Kindlasti pidi see olema ka šokolaadi tort.
Üksik poiss suure tordi peal ei tundunud piisavalt hea, samas lillekesi ka nagu ei tahtnud sinna lisama hakata. Nii otsustasingi, et katan tordi M&Ms ja Skittles kommidega. Et asi aga põnevam oleks, tegin lisaks ka ühe šokolaadikausi, mis oli koogi peale ümber läinud ja kommid laiali valanud.

Kolmapäeva õhtu möödus poissi voolides, neljapeäval küpsetasin browniesid ja reedel panin kooki kokku. Väikseid viperusi juhtus ikka ka. Näiteks jätsin ma kogemata kohupiima-toorjuustu kreemi nii kauaks vahustama, et toorjuust läks vedelaks. Nii ei jäänduki muud üle, kui paluda mehel tuua poest uus kohupiim ja uus toorjuust ning teha uus kreem.

Selline ta siis sai, poja sünnipäeva tort. Põhjad (2 tk) browniest (1,5 kordne taigna kogus on täiesti paras üheks põhjaks), vahel hapukirsitäidis ja vahukoore-kohupiima-toorjuustu-sidruni kreem. Peal ganache.

Koduseks sünnipäevaka oli poisi kindel soov marjadega jogurtikook. Novembris mingeid mõistlikke värskeid marju koogi peale leida ei ole muidugi teab mis lihtne ülesanne, aga valmis ta sai.

1 kommentaar: